Jaarlijkse picknick op De Oceaan

Jaarlijks houden we een picknick op De Oceaan. Rond de geboortedag van Robert Jasper Grootveld (19 juli) denken we dan ook even aan hem. U, als (toekomstig) vriend van de Stichting Blijven Drijven, kunt zo jaarlijks het groeiproces van het stadse paradijs met ons volgen. Volg de activiteiten verder op deze blog

maandag 16 juni 2008

De presentatie


Een behouden vaart!


Als Remco Campert spreekt,


Dan luistert Robert Jasper Grootveld.


Hm, een illuster duo.


Vrienden van Jasper.


Vincent Jobse, van bureau Vinland, interviewt Arno Baan, Jaspers opvolger en directeur van de stichting Blijven Drijven.

Gisteren vond de presentatie van DE OCEAAN plaats. Bij Arcam, tussen NEMO en het Scheepvaartmuseum. Robert Jasper Grootveld wilde absoluut meevaren en liep over de smalle steiger richting Oceaan. Arno Baan hielp hem op zijn troon. Het zeil werd gehesen en begeleid door de drums van Arno roeiden de roeiers richting het Scheepvaartmuseum.

De Oceaan legde aan aan de overkant, waarna Vincent Jobse de sprekers introduceerde. Arno vertelde over zijn band met Grootveld en het drijvend gebeuren. Eric Duivenvoorde, van wie in januari 2009 een biografie over Grootveld verschijnt, legde de verbinding tussen het leven van Grootveld en het slotwerkstuk van nu. Veel oude vrienden van Grootveld waren aanwezig.

Arno Baan en Ellen Wierda kamperen op DE OCEAAN. Een ideale en passende locatie, zo tussen het historische Scheepvaartmuseum en high tech NEMO. En middenin het stadslandschap waarover zij op De Oceaan uitkijken, staat een toren fier overeind: die van de Sint Nicolaaskerk. Dat kan geen toeval zijn. Of, zoals Remco Campert gisteren afsloot: Klaas is gekomen!Een mooiere plek om De Oceaan te presenteren, is niet denkbaar. Zonder het ARCAM, dat belangeloos ruimte en faciliteiten beschikbaar stelde, had deze historische dag niet zo sprankelend kunnen verlopen.
A.s. zaterdag viert ARCAM de dag van de architectuur. Vanaf deze plaats wensen we ARCAM veel succes.

Geen opmerkingen: