Jaarlijkse picknick op De Oceaan

Jaarlijks houden we een picknick op De Oceaan. Rond de geboortedag van Robert Jasper Grootveld (19 juli) denken we dan ook even aan hem. U, als (toekomstig) vriend van de Stichting Blijven Drijven, kunt zo jaarlijks het groeiproces van het stadse paradijs met ons volgen. Volg de activiteiten verder op deze blog

dinsdag 10 juni 2008

Remco Campert


Remco Campert en Robert Jasper Grootveld kennen elkaar uit de jaren vijftig, toen ze beiden veel bij Jan Vrijman in huis verbleven. Campert schreef eens: "In je leven ben je voor jezelf een raadsel, maar na je dood weet iedereen opeens heel goed hoe je was - hadden ze je het maar eerder verteld."
We hebben hem gevraagd om Grootveld nu eens te vertellen hoe hij was. En Campert beloofde om zondag een slag te slaan.

Een minstens zo belangrijke aanleiding om Campert uit te nodigen als spreker, is een column die Campert in 2000 in de Volkskrant schreef. 'Geregel', zoals de titel van deze CaMu luidde, sprak Grootveld bijzonder aan. Hij had namelijk ook de balen tabak van al het 'geregel'. De column, vond Grootveld, moest een ereplek krijgen op de tempel. Eerst plastificeren, dan een oog erdoorheen slaan en dan vastknopen.

Geen opmerkingen: